kop foto
vrijwilligers vacaturebank

Vacatures per organisatie
Alle vacatures
Aanmelden als vrijwilliger

Laatste vacatures

Zoek een vacatureZoekterm

Vrijwilligersvergoedingen

Vrijwilligerswerk kost geld. Vrijwilligers reizen, bellen, schrijven, vergaderen. Zeer veel vrijwilligersorganisaties vergoeden deze kosten. Voor vergoedingen bestaan een paar regelingen waar zowel de vrijwilliger als de organisatie rekening mee moet houden. Deze informatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Er kunnen echter geen rechten worden ontleend aan deze informatie.
 
 
De belastingvrije onkostenvergoeding voor vrijwilligers is per 1 januari 2006 vastgesteld op maximaal € 150, -- per maand tot een maximum van € 1500, -- per jaar (m.i.v. 2019 € 1700 p/j).
De landelijke Regeling Onkostenvergoeding houdt in dat vrijwilligers bovengenoemde onkostenvergoeding mogen ontvangen zonder dat zij daarvoor verantwoording hoeven af te leggen aan de fiscus, dus zonder dat daar bonnetjes en dergelijke voor bewaard hoeven te worden. Het hoeft hier dus niet te gaan om werkelijk gemaakte kosten.
 
Indien een vrijwilliger bij meerdere organisaties onkostenvergoeding ontvangt, blijven bovengenoemde maximumbedragen gelden. Betaalt of ontvangt u een vergoeding per uur of activiteit? Dan mag het uurloon niet hoger zijn dan € 4,50 als de vrijwilliger 23 jaar of ouder is. Voor vrijwilligers die jonger zijn dan 23 jaar geldt een maximumuurloon van € 2,50.
 
Indien de onkostenvergoeding die een vrijwilliger ontvangt meer dan € 1.500,-- per jaar is, dan moet over het hele bedrag wel bewezen worden dat het hier om werkelijk gemaakte kosten gaat. Niet iedere vrijwilligersorganisatie is echter in staat is om een volledige onkostenvergoeding te betalen. Op de site van de belastingdienst staat meer informatie over belastingvrije vrijwilligersvergoedingen.
Laatste update website: 07-06-2018
downloads | vrijwilligers@bwi-papendrecht.nl | disclaimer
kantoor:
Seringenstraat 16
3353 VJ Papendrecht
Telefoon: 078-615 47 41
E-mail

vacature plaatsen