kop foto
vrijwilligers vacaturebank

Vacatures per organisatie
Alle vacatures
Aanmelden als vrijwilliger

Laatste vacatures

Zoek een vacatureZoekterm

Werving vrijwilligers


Hoe vindt u vrijwilligers die zich in willen zetten voor uw cliënten en hoe zorgt u er voor dat zij hun werk leuk blijven vinden? Twee belangrijke vragen als het gaat om het vinden en binden van vrijwilligers.
 
Het werven en behouden van vrijwilligers vormt een belangrijk onderdeel van de coördinatie van vrijwilligerswerk. Onderstaand vindt u een aantal links naar handige tools en informatie over dit onderwerp.
 
Goed Geregeld
Met behulp van een eenvoudige en doeltreffende zelfevaluatie kunt u nagaan op welke onderdelen  de vrijwillige inzet in uw organisatie goed en minder goed is geregeld. Met het resultaat van die zelfevaluatie kunt u uw vrijwilligersmanagement bijstellen en nieuwe kansen creëren. Op basis van de zelfevaluatie kunt u zich opgeven voor de kwaliteitsonderscheiding Vrijwillige Inzet: Goed Geregeld!
 
Wervingscirkel
Het is belangrijk om in de werving van vrijwilligers de nadruk te leggen op de opbrengst voor de vrijwilliger. Voor het opzetten van een wervingscampagne kunt u gebruik maken van een instrument uit de communicatiekunde: de communicatiecirkel. MOVISIE heeft deze communicatiecirkel aangepast voor vrijwilligersorganisaties. Met behulp van deze zogenaamde wervingscirkel kunt u stap voor stap een wervingsactie voorbereiden en rekenen op enthousiaste reacties.
 
5xB
Valt het vinden en binden van vrijwilligers voor u niet mee? Maak dan eens gebruik van '5XB'! Binnenhalen, Begeleiden, Belonen, Behouden en Beëindigen: dé ingrediënten voor het succesvol vinden en binden van vrijwilligers.
 
Online cursusmodule Vrijwilligers vinden en binden
In deze cursus leer je stap voor stap hoe je de werving en begeleiding van vrijwilligers aan kunt pakken. De cursus bestaat uit een interactief videoprogramma en een persoonlijk plan van aanpak. Kijk hiervoor op de website van de vrijwilligersacademie.
 
Quickscan Vinden en binden
Voor veel vrijwilligersorganisaties is het vinden en binden van vrijwilligers een regelmatig terugkerend actiepunt. Deze QuickScan helpt om stap voor stap na te gaan hoe een organisatie vrijwilligers vindt en bindt en hoe dit verbeterd kan worden.
Laatste update website: 07-06-2018
downloads | vrijwilligers@bwi-papendrecht.nl | disclaimer
kantoor:
Seringenstraat 16
3353 VJ Papendrecht
Telefoon: 078-615 47 41
E-mail

vacature plaatsen