Vacatures vinden

vacatures
Hier vindt u alle vrijwilligersvacatures die op dit moment bij het vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht zijn aangemeld.
 

Begeleid(st)er WII Bowlen

Organisatie: Rivas zorggroep Papendrecht

Omschrijving:

Iedere Woensdagmiddag om 15.00 speelden een groep bewoners in ons woonzorgcentrum de Markt WII Bowlen. Dit onder begeleiding van een vrijwilliger. Helaas hebben wij geen vrijwilliger meer voor deze leuke functie. Bent u geïnteresseerd om deze groep te gaan begeleiden? Wellicht met meerdere mensen zodat we met een wisselrooster kunnen gaan werken.

Sector: Verpleeg- en verzorghuizen

Lees meer...

Klusser M/V voor kleine klusjes in huis

Organisatie: Sterk Papendrecht

Omschrijving:

Ben jij handig? Waardoor sommige klusjes voor jou een kleine moeite zijn en help je daarmee graag een ander? Dan zijn we voor onze klussendienst op zoek naar jou.

Onze vrijwilligers van de klussendienst helpen inwoners met klusje, die dat zelf niet (meer) kunnen . Bijvoorbeeld door een schilderij op te hangen, een lekkende kraan of stopcontact te maken, de verwarming te ontluchten, een lampje te vervangen of de tv/radio te programmeren. Het gaat vooral om klusjes die te klein zijn om een klusbedrijf voor in te schakelen. Je hoeft geen professional te zijn om iets voor een ander te doen in en om het huis. En je hoeft natuurlijk ook niet op alle technische vlakken handig te zijn. Met wat tijd van jou los je voor een ander een klus op waar die persoon tegenop ziet en houd je het op die manier ook veilig in en om het huis. 

Sector: Zorg/dienst/hulpverlening, Belangen/Emancipatie

Lees meer...

Buurtbemiddelaars gezocht, iets voor u?

Organisatie: Sterk Papendrecht

Omschrijving:

Buurtbemiddeling is een aanpak om mensen te helpen hun burenconflicten zelf op te lossen, door met elkaar in gesprek te gaan. Dit gebeurt onder leiding van vrijwilligers, de buurtbemiddelaars, die speciaal hiervoor worden getraind. Is dit iets voor u? Wij zoeken op dit moment nieuwe vrijwilligers!

Een tweedaagse training in het voeren van bemiddelingsgesprekken stoomt u klaar voor het bemiddelingswerk. Naast de training krijgt u begeleiding van een coördinator, bijscholing en er is geregeld uitwisseling van ervaringen met de collega-bemiddelaars.

Sector:

Lees meer...

Leid(st)er kaartavond

Organisatie: Seniorenbond de Ertepeller

Omschrijving:

Het ontvangen van het inschrijfgeld per avond, het uitdelen en na afloop weer verzamelen van de lijsten en bepalen wie er aan welke tafel gaat kaarten.

Tevens vanaf september i.v.m. de competitie de standen bijhouden.

Sector: Belangen/Emancipatie

Lees meer...

Vrijwilligers gezocht voor een beetje extra gezelligheid

Organisatie: Rivas zorggroep Papendrecht

Omschrijving:

Voor de locatie De Wieken, in Papendrecht zijn wij op zoek naar enthousiaste, behulpzame vrijwilligers (vanaf 16 jaar) die mee willen werken aan een prettig woon- en leefklimaat van onze bewoners en cliënten. Heb je affiniteit met ouderen en ben je flexibel of op vaste tijden inzetbaar dan bent u de vrijwilliger naar wie wij op zoek zijn. 

Wat kun je bijdragen als vrijwilliger
Als vrijwilliger breng je niet professionele aandacht, maar die van een vriend of van een buurvrouw. Dat is voor de bewoners prettig. Onze bewoners kunnen niet zelf op zoek gaan naar contact met de buitenwereld, iemand om mee te kletsen, te kaarten, mee naar de markt te gaan of andere leuke dingen te doen.

Heb je wat tijd vrij om mooie ervaringen op te doen en momenten van goed contact te beleven?
Op dit moment zoeken wij specifiek naar:
•    vrijwilligers bij een dementerende woongroep waar je samen met de personeelsleden ervoor zorgt dat bewoners een fijne dag hebben. Je ondersteunt bij de maaltijden en kan helpen met de boodschappen, samen koken, of het schenken van koffie en thee;
•    voor de verschillende activiteiten en individuele begeleiding met onze bewoners.
deze vrijwilligers helpen o.a. mee aan het bieden van extra aandacht tijdens activiteiten en individuele aandacht;
•    gezelligheid bieden op verschillende tijden en dagen;

Sector: Verpleeg- en verzorghuizen

Lees meer...

Red Cross Quest Held(in) in Alblasserwaard

Organisatie: Rode Kruis Alblasserwaard

Omschrijving:

Wist je dat ruim 10.000 kinderen in de Alblasserwaard onze leerzame EHBO speurtocht voor kinderen van 7-12 jaar, de Red Cross Quest (RCQ), nog niet kennen? Dat moet anders! 
Ze missen nu het verhaal van Bram, die met zijn EHBO kennis indruk gaat maken op zijn klasgenootje Maya. Bram heeft wel een probleem, hij weet nog niks over EHBO! Wat moet hij nu, zonder de hulp van al die kinderen om zijn EHBO vaardigheden op peil te brengen?! Uiteraard gaan we zorgen dat Bram geholpen wordt door de kinderen uit Alblasserwaard. 

Je gaat de RCQ promoten bij scholen, BSO’s, scouting verenigingen, voetbalclubs en organisaties van evenementen waar veel kinderen komen. 
Natuurlijk zullen er door jouw inzet aanvragen binnenstromen voor het uitzetten van de RCQ. Je zorgt dat jouw team vrijwilligers volledig is en klaar staat om daar mee aan de slag te gaan.   


Als het moment daar is, dan zorg jij dat de materialen er staan, de contacten met de organisatie goed lopen, de vrijwilligers er zijn en weten wat ze moeten doen. Door jou is elke inzet weer een succes. 
Nadat alle kinderen Bram hebben geholpen en met hun certificaat op zak vertrekken richting huis, zorg je dat alles weer terug gaat, de organisatie tevreden is en de administratie op orde is. 


Ben jij onze RCQ Held(in) en hangt je heldenpak gemiddeld 4 uur per week ongebruikt in de kast? Trek het aan en kom aan de slag bij ons. Bram en wij, kunnen je hulp goed gebruiken. 
 

Sector: Openbare dienst-verlening

Lees meer...

begeleiden overblijf

Organisatie: Openbare basisschool de Viermaster

Omschrijving:

Voor ons continurooster zoeken wij altijd vrijwilligers. Het is de bedoeling dat zij de kinderen tijdens de buitenspeel pauze helpen om op een positieve met elkaar te spelen en het gezellig te houden op het plein. Uiteraard onder toezicht van gediplomeerde leerkrachten. 

Sector: Kinderen/onderwijs/Jeugd

Lees meer...

Schaakmaatje gezocht

Organisatie: Nationale Vereniging De Zonnebloem

Omschrijving:

Wij zoeken voor een dame van 89 jaar oud een schaak maatje  ( Mw heeft voorkeur voor een vrouwelijke vrijwilliger gezien de raakvlakken in gespreksonderwerpen) die af en toe tijd heeft voor een spelletje in het bordspel schaken. 

Sector: Zorg/dienst/hulpverlening

Lees meer...

Teamlid Preventieteam Zakkenrollers

Organisatie: Preventieteam Zakkenrollers

Omschrijving:

Wij proberen op de dagen dat de winkels normaal geopend zijn met een team van twee personen gedurende een periode van zo’n 1,5 uur aanwezig te zijn,door het winkelcentrum en een aantal winkels te lopen om het publiek te wijzen op b.v. geopende tassen met zichtbare portemonnee e.d. Wanneer we situaties zien die ons verdacht voorkomen, kunnen wij via een korte verbinding de wijkagent of haar collega’s waarschuwen die dan snel ter plaatse zijn om in te kunnen grijpen.
Is uw portemonnee al eens gerold of vindt u het belangrijk om dit te voorkomen voor andere mensen, zodat er op Winkelcentrum De Meent veilig gewinkeld kan worden, geef u dan op voor het Preventieteam Zakkenrollers.
 

Sector: Openbare dienst-verlening

Lees meer...

Ordenen van muziekverzameling

Organisatie: Gemiva - SVG groep Papendrecht

Omschrijving:

Lijkt jou het leuk om iemand te helpen bij het ordenen van zijn (muziek)verzameling? Dan ben ik naar jou op zoek! Ik begeleid al langer dan een jaar een cliënt die een grote verzameling aan LP's, DVD's, en CD's heeft. Sowieso vindt deze cliënt het leuk om vooral dingen te verzamelen op het gebied van muziek. Verder heeft hij ook veel boeken, stripboeken en tijdschriften. De cliënt heeft aangegeven dat zijn verzameling uit de hand is gelopen en dat hij het niet meer overziet. Hij wil graag weer orde. Omdat ik hem 1 keer in de week begeleid en soms wel eens een week over sla, gebeurt het vaker dat alles wat we hadden geordend weer door elkaar ligt. Dit komt omdat hij zelf op zoek gaat naar spullen die hij niet kan vinden. Hier wil hij graag verandering in brengen, maar dat kan hij niet alleen. Ook ik ben maar eens in de week bij hem en daarom zou het goed zijn als er op het gebied van ordenen en opruimen wat versterking komt!

Sector: Zorg/dienst/hulpverlening

Lees meer...
1 - 10 / 110 vacatures
mensen