Vacatures vinden

vacatures
Hier vindt u alle vrijwilligersvacatures die op dit moment bij het vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht zijn aangemeld.
 

Coördinator

Organisatie: Stichting sociale moestuin Papendrecht

Omschrijving:

 Vrijwilliger voor de tuin van de Voedselbank, aansturen en meewerken op deze moestuin van circa 120 m2 met 4 vrijwilligers.

Sector: Natuur/dieren/milieu

Lees meer...

Kookvrijwilliger

Organisatie: WoonCadans

Omschrijving:

Je gaat koken voor een groep van maximaal 7 personen op vrijdagavond om 17.00 uur en je mag uiteraard mee eten als je dat wilt.

Sector: Zorg/dienst/hulpverlening

Lees meer...

Vrijwilliger inloopspreekuur Sociaal Raadslieden

Organisatie: Sterk Papendrecht

Omschrijving:

Voor ondersteuning van de sociaal raadsvrouw is Sterk Papendrecht op zoek naar een vrijwilliger voor het inloopspreekuur Sociale Raadslieden. Voornamelijk komen er mensen met vragen over brieven, minimaregelingen en formulieren.

Sector: Zorg/dienst/hulpverlening

Lees meer...

Hulpverlener Dierenambulance

Organisatie: Stichting Dierenambulance Louterbloemen

Omschrijving:

Als chauffeur of bijrijder van de dierenambulance ben je verantwoordlijke voor het vervoer van hulpbehoevende dieren. Als centralist neem je de meldingen aan en geef je de melding door aan de chauffeur. Wij zoeken enthousiaste mensen met een liefde voor dieren die minimaal een heel dagdeel per week beschikbaar zijn. Flexibel inzetbaar zijn, dus ook 's avonds, in het weekend en op feestdagen. Je bent representatief, ouder dan 21 jaar en hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk. Verder vind je het leuk om in teamverband te werken en onder leiding goed te kunnen functioneren. Voordat je aan de slag gaat op de dierenambulance wordt je ingewerkt en begeleid door een ervaren chauffeur. Verder bieden wij een EHBO cursus voor dieren en wordt werkkleding aangeboden. Uiteraard bieden wij een goede en gezellige werksfeer!  

Sector: Natuur/dieren/milieu

Lees meer...

Klusser M/V voor kleine klusjes in huis

Organisatie: Sterk Papendrecht

Omschrijving:

Ben jij handig? Waardoor sommige klusjes voor jou een kleine moeite zijn en help je daarmee graag een ander? Dan zijn we voor onze klussendienst op zoek naar jou.

Onze vrijwilligers van de klussendienst helpen inwoners met klusje, die dat zelf niet (meer) kunnen . Bijvoorbeeld door een schilderij op te hangen, een lekkende kraan of stopcontact te maken, de verwarming te ontluchten, een lampje te vervangen of de tv/radio te programmeren. Het gaat vooral om klusjes die te klein zijn om een klusbedrijf voor in te schakelen. Je hoeft geen professional te zijn om iets voor een ander te doen in en om het huis. En je hoeft natuurlijk ook niet op alle technische vlakken handig te zijn. Met wat tijd van jou los je voor een ander een klus op waar die persoon tegenop ziet en houd je het op die manier ook veilig in en om het huis. 

Sector: Zorg/dienst/hulpverlening, Belangen/Emancipatie

Lees meer...

Buurtbemiddelaars gezocht, iets voor u?

Organisatie: Sterk Papendrecht

Omschrijving:

Buurtbemiddeling is een aanpak om mensen te helpen hun burenconflicten zelf op te lossen, door met elkaar in gesprek te gaan. Dit gebeurt onder leiding van vrijwilligers, de buurtbemiddelaars, die speciaal hiervoor worden getraind. Is dit iets voor u? Wij zoeken op dit moment nieuwe vrijwilligers!

Een tweedaagse training in het voeren van bemiddelingsgesprekken stoomt u klaar voor het bemiddelingswerk. Naast de training krijgt u begeleiding van een coördinator, bijscholing en er is geregeld uitwisseling van ervaringen met de collega-bemiddelaars.

Sector:

Lees meer...

Vrijwilligers gezocht voor een beetje extra gezelligheid

Organisatie: Rivas zorggroep Papendrecht

Omschrijving:

Voor de locatie De Wieken, in Papendrecht zijn wij op zoek naar enthousiaste, behulpzame vrijwilligers (vanaf 16 jaar) die mee willen werken aan een prettig woon- en leefklimaat van onze bewoners en cliënten. Heb je affiniteit met ouderen en ben je flexibel of op vaste tijden inzetbaar dan bent u de vrijwilliger naar wie wij op zoek zijn. 

Wat kun je bijdragen als vrijwilliger
Als vrijwilliger breng je niet professionele aandacht, maar die van een vriend of van een buurvrouw. Dat is voor de bewoners prettig. Onze bewoners kunnen niet zelf op zoek gaan naar contact met de buitenwereld, iemand om mee te kletsen, te kaarten, mee naar de markt te gaan of andere leuke dingen te doen.

Heb je wat tijd vrij om mooie ervaringen op te doen en momenten van goed contact te beleven?
Op dit moment zoeken wij specifiek naar:
•    vrijwilligers bij een dementerende woongroep waar je samen met de personeelsleden ervoor zorgt dat bewoners een fijne dag hebben. Je ondersteunt bij de maaltijden en kan helpen met de boodschappen, samen koken, of het schenken van koffie en thee;
•    voor de verschillende activiteiten en individuele begeleiding met onze bewoners.
deze vrijwilligers helpen o.a. mee aan het bieden van extra aandacht tijdens activiteiten en individuele aandacht;
•    gezelligheid bieden op verschillende tijden en dagen;

Sector: Verpleeg- en verzorghuizen

Lees meer...

Red Cross Quest Held(in) in Alblasserwaard

Organisatie: Rode Kruis Alblasserwaard

Omschrijving:

Wist je dat ruim 10.000 kinderen in de Alblasserwaard onze leerzame EHBO speurtocht voor kinderen van 7-12 jaar, de Red Cross Quest (RCQ), nog niet kennen? Dat moet anders! 
Ze missen nu het verhaal van Bram, die met zijn EHBO kennis indruk gaat maken op zijn klasgenootje Maya. Bram heeft wel een probleem, hij weet nog niks over EHBO! Wat moet hij nu, zonder de hulp van al die kinderen om zijn EHBO vaardigheden op peil te brengen?! Uiteraard gaan we zorgen dat Bram geholpen wordt door de kinderen uit Alblasserwaard. 

Je gaat de RCQ promoten bij scholen, BSO’s, scouting verenigingen, voetbalclubs en organisaties van evenementen waar veel kinderen komen. 
Natuurlijk zullen er door jouw inzet aanvragen binnenstromen voor het uitzetten van de RCQ. Je zorgt dat jouw team vrijwilligers volledig is en klaar staat om daar mee aan de slag te gaan.   


Als het moment daar is, dan zorg jij dat de materialen er staan, de contacten met de organisatie goed lopen, de vrijwilligers er zijn en weten wat ze moeten doen. Door jou is elke inzet weer een succes. 
Nadat alle kinderen Bram hebben geholpen en met hun certificaat op zak vertrekken richting huis, zorg je dat alles weer terug gaat, de organisatie tevreden is en de administratie op orde is. 


Ben jij onze RCQ Held(in) en hangt je heldenpak gemiddeld 4 uur per week ongebruikt in de kast? Trek het aan en kom aan de slag bij ons. Bram en wij, kunnen je hulp goed gebruiken. 
 

Sector: Openbare dienst-verlening

Lees meer...

begeleiden overblijf

Organisatie: Openbare basisschool de Viermaster

Omschrijving:

Voor ons continurooster zoeken wij altijd vrijwilligers. Het is de bedoeling dat zij de kinderen tijdens de buitenspeel pauze helpen om op een positieve met elkaar te spelen en het gezellig te houden op het plein. Uiteraard onder toezicht van gediplomeerde leerkrachten. 

Sector: Kinderen/onderwijs/Jeugd

Lees meer...

Schaakmaatje gezocht

Organisatie: Nationale Vereniging De Zonnebloem

Omschrijving:

Wij zoeken voor een dame van 89 jaar oud een schaak maatje  ( Mw heeft voorkeur voor een vrouwelijke vrijwilliger gezien de raakvlakken in gespreksonderwerpen) die af en toe tijd heeft voor een spelletje in het bordspel schaken. 

Sector: Zorg/dienst/hulpverlening

Lees meer...
1 - 10 / 93 vacatures
mensen