Buurtbemiddelaars gezocht, iets voor u?

Organisatie: Sterk Papendrecht

Plaats: Papendrecht

Website: www.sterkpapendrecht.nl

Omschrijving functie:

Buurtbemiddeling is een aanpak om mensen te helpen hun burenconflicten zelf op te lossen, door met elkaar in gesprek te gaan. Dit gebeurt onder leiding van vrijwilligers, de buurtbemiddelaars, die speciaal hiervoor worden getraind. Is dit iets voor u? Wij zoeken op dit moment nieuwe vrijwilligers!

Een tweedaagse training in het voeren van bemiddelingsgesprekken stoomt u klaar voor het bemiddelingswerk. Naast de training krijgt u begeleiding van een coördinator, bijscholing en er is geregeld uitwisseling van ervaringen met de collega-bemiddelaars.

Doelstelling organisatie:

Sterk Papendrecht is er voor inwoners die ondersteuning nodig hebben. U kunt bij ons terecht met alle vragen waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt. Bijvoorbeeld over opvoeding, gezondheid, zorg, dagbesteding, werk en inkomen, zelfstandig wonen, financiën, vervoer, ondersteuning voor mantelzorgers, uw gezin of relatie.

Heeft u geen behoefte aan ondersteuning, maar wilt u iets doen? Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, maar weet u niet precies wat en waar, ook dan bent u van harte welkom bij Sterk Papendrecht.

Eisen functie:

Een buurtbemiddelaar is in de eerste plaats een uitstekende luisteraar. Als de ruziënde partijen eenmaal weer met elkaar in gesprek zijn, kan het probleem veel eenvoudiger worden opgelost.

Daarnaast beschikt u als buurtbemiddelaar over goede sociale vaardigheden en kunt in een conflict onpartijdig blijven.

Vacature geschikt voor:

Zie eisen en beschikbaarheid

Beschikbaarheid:

In overleg

Voorzieningen voor vrijwilligers:

Wat levert het u op?

Met een aantal uren in de maand draagt u bij aan een betere maatschappij door boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk uit te voeren.

Daarnaast is persoonlijke groei uw grote beloning. Een andere mooie bijkomstigheid; het staat goed op uw CV.

Sector:


Reageren op vacature
mensen