Vacatures vinden

vacatures
Hier vindt u alle vrijwilligersvacatures die op dit moment bij het vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht zijn aangemeld.
 

Taalvrijwilliger

Organisatie: Bij Bosshardt Papendrecht

Omschrijving:

We hebben een gezellige groep taalvrijwilligers,die bestaat uit 7 begeleiders die ieder 1 of 2 mensen helpen. Voor deze groep zoeken we versterking om op vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur te helpen bij de taallessen aan anderstaligen.
We vragen om een persoon die gevoel heeft voor taal en open staat voor mensen uit diverse culturen. We zijn geen school, we bieden informeel taalaanbod, voornamelijk om mensen te helpen met het huiswerk van hun taalcursus. 

Sector: Belangen/Emancipatie

Lees meer...

chauffeur rolstoelbus Wooncadans

Organisatie: WoonCadans

Omschrijving:

Het besturen van een rolstoelbus (Fiat Ducato) en begeleiden van de passagiers bij het in en uitstappen van de bus. Inzet minimaal 2 ritten per week (ongeveer 2 uur).
De doelgroepen van de organisatie zijn: Volwassenen, Mensen met een verst. beperking, Mensen met een lichamelijke beperking
 

Sector: Zorg/dienst/hulpverlening

Lees meer...

Winkelwagen actie

Organisatie: Voedselbank Papendrecht

Omschrijving:

De voedselbank in Papendrecht zoekt actieve mensen die voor 1x in de 3 weken bij een lokale supermarkt willen staan om eten in te zamelen. Zodat dit eten weer uitgedeeld kan worden aan mensen die dat nodig hebben.

Sector: Minderheden/ Ont. wikkelings samenwerking

Lees meer...

Bestuurslid Fondsenwerving/Communicatie

Organisatie: Rode Kruis district Zuid-Holland Zuid

Omschrijving:

Het Rode Kruis is in Nederland ingedeeld in 25 districten. Voor het districtsbestuur van Zuid-Holland Zuid (Hoeksche Waard, Dordrecht/Zwijndrecht, Alblasserwaard) zoeken we een bestuurslid fondsenwerving/communicatie die op vrijwillige basis gemiddeld 4-6 uur per week vrij wil maken 
om de activiteiten in het district mede mogelijk te maken.
Wat ga je doen?                         
    Ervoor zorgen dat de districtsnieuwsbrief wordt uitgegeven
    Richting en sturing geven aan het district op het gebied van fondsenwerving en communicatie
    De inhoud en voortgang van werkplannen op het gebied van fondsenwerving en communicatie bewaken en toetsen
    Is op de hoogte van in- en externe ontwikkelingen voor fondsenwerving en communicatie
    Contact onderhouden met de verantwoordelijken op het gebied van Fondsenwerving en communicatie binnen de afdelingen
 

Sector: Zorg/dienst/hulpverlening

Lees meer...

Bestuurslid Noodhulp

Organisatie: Rode Kruis district Zuid-Holland Zuid

Omschrijving:

Als bestuurslid Noodhulp maakt u deel uit van het districtsbestuur Zuid- Holland- Zuid. Het bestuur bestaat uit 7 leden en is een collegiaal bestuur waarin alle functies gelijkwaardig zijn. Met elkaar geeft u invulling aan de strategie van het Rode Kruis. Het onderdeel Noodhulp is enorm in ontwikkeling, wat maakt dat er grote uitdagingen en kansen liggen, zowel binnen het Rode Kruis, als daarbuiten. Vanuit uw bestuurlijke functie, zoekt u aansluiting bij de Rode Kruis-afdelingen en externe organisaties (veiligheidsregio) in het district om Noodhulp zo goed mogelijk neer te zetten. Het betreft een onbetaalde functie waarbij u rekening moet houden met een tijdsinvestering van ca. 8-10 uur per week. U wordt bij uw taak door verschillende beroepskrachten en vrijwilligers ondersteund.

Taken
•    Is binnen de veiligheidsregio aanspreekpunt voor lokale overheden op bestuurlijk niveau als het gaat om o.a. Noodhulpteam en Bevolkingszorg ; 
•    Geeft richting en sturing aan het district op het gebied van Noodhulp overeenkomstig de kaderstelling Noodhulp, Evenementenhulp, Bevolkingszorg, Verbindingsdienst .
•    Bewaakt en toetst de inhoud en voortgang van werkplannen op bovenstaande activiteiten;
•    Ziet toe en stuurt op de kwaliteit van uitvoering van taken/activiteiten en draagt zorg voor uniforme werkwijzen en protocollen;
•    Is op de hoogte van in- en externe ontwikkelingen die van belang zijn;
•    Informeert het districtsbestuur over nieuwe ontwikkelingen, afspraken en richtlijnen en legt waar nodig verantwoording af;

Sector: Zorg/dienst/hulpverlening

Lees meer...

Ondersteunen bij de werkzaamheden in de mediatheek

Organisatie: Willem de Zwijger College

Omschrijving:

Als vrijwilliger in de mediatheek ben je betrokken bij de jongeren die daar komen werken en leren. Je zorgt met jouw collega's voor een prettige leeromgeving, zodat elke leerling rustig kan werken. Daarnaast behandel je de uitgifte van boeken en administreer je aanwezigheid van leerlingen tijdens flexuren. Vind je het leuk met jongeren te werken? Kom dan een paar uurtjes ondersteunen op De Willem! We zoeken een vrijwilliger voor vrijdagen van 10.30 uur tot 13.30 uur. Spreekt deze vrijwilligersfunctie je aan, maar ben je op een andere dag/tijd beschikbaar, neem dan contact met ons op!

Sector: Kinderen/onderwijs/Jeugd

Lees meer...

Vrijwilliger Digitaal Team

Organisatie: De Bibliotheek AanZet Papendrecht

Omschrijving:

Wil je mensen een stap verder helpen in de digitale wereld? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de cursus Klik & Tik in Bibliotheek en als Docent Digisterker Papendrecht. Wat is Klik & Tik? Klik & Tik is een digitale cursus voor digibeten, mensen die nooit of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. Het is een zelfsturend programma, maar er zijn vrijwilligers nodig voor het geven van uitleg en het beantwoorden van vragen. Wat is Digisterker? Digisterker stelt zich ten doel burgers te leren werken met de elektronische overheid, zodat zij zelfstandig gebruik kunnen maken van de elektronische dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, UWV en de Belastingdienst. Hiertoe is een cursusprogramma en een eendaagse docententraining ontwikkeld. Een cursus Digisterker bestaat uit vier bijeenkomsten waarin stap-voor-stap de basisvaardigheden worden aangeleerd voor het gebruik van de elektronische dienstverlening van de overheid. 

Sector: Kinderen/onderwijs/Jeugd, Kunst/cultuur, Openbare dienst-verlening

Lees meer...

Vrijwilliger Elektra

Organisatie: Opnieuw & Co

Omschrijving:

Wij zijn op zoek naar: Een enthousiaste vrijwilliger Afdeling Electra voor filiaal Papendrecht. Je werkzaamheden zullen o.a. bestaan uit:

  • Sorteerwerkzaamheden
  • (Assisteren bij) Het testen en eventueel repareren van elektrische apparaten.
  • (Assisteren bij) Prijzen van de goederen.
  • (Assisteren bij) Het aanvullen van de Electra producten in de winkel.

Sector: Anders, Belangen/Emancipatie, Natuur/dieren/milieu

Lees meer...

Vrijwillige Klusjesman/vrouw

Organisatie: Opnieuw & Co

Omschrijving:

Wij zijn op zoek naar: Een enthousiaste vrijwilliger als klusjesman/vrouw naar filiaal Papendrecht. Je werkzaamheden zullen o.a. bestaan uit:

  • Klusjes in het pand
  • Meubelen in elkaar zetten
  • Kleine herstelwerkzaamheden aan meubelen

Sector: Verpleeg- en verzorghuizen, Anders, Belangen/Emancipatie, Natuur/dieren/milieu

Lees meer...

Chauffeurs elektrische shuttles

Organisatie: Stichting E-wheels

Omschrijving:

Voor een nieuw te starten dienstverlening (december 2018) zijn we op zoek naar vrijwillige chauffeurs voor personenvervoer: Je rijdt met een electrische shuttle in het centrum van Papendrecht. Je bent enthousiast en energiek en vindt het leuk om in het contact te komen met andere mensen en hen binnen de wijk van A naar B te rijden. En je vindt het geen bezwaar om onze klanten indien nodig te helpen bij het in- en uitstappen of een boodschappentas.

Sector: Anders, Zorg/dienst/hulpverlening

Lees meer...
11 - 20 / 113 vacatures
mensen