Vacatures vinden

vacatures
Hier vindt u alle vrijwilligersvacatures die op dit moment bij het vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht zijn aangemeld.
 

Activiteitenvrijwilliger voor mensen met een beperking

Organisatie: WoonCadans

Omschrijving:

We zijn op zoek naar een vrijwillig(st)er (liefst tussen de 25 en 50 jaar ivm de leeftijd van de doelgroep) die bij diverse activiteiten aan zou kunnen schuiven zoals koken, bakken, bakje koffie drinken met iemand, knutselen, zwemmen, spelletjesavond, kookclub, dagjes weg, mee naar de bioscoop, wandelen etc. Dit kan in groepsverband zijn, maar ook individueel.

Sector: Zorg/dienst/hulpverlening

Lees meer...

Vrijwilliger onderhoud speeltuinvereniging

Organisatie: Speeltuinvereniging de Wip Wap

Omschrijving:

We zijn opzoek naar handige vrijwilligers, die het leuk vinden een steentje bij te dragen om onze speeltuin veilig en opgeruimd te houden, zodat het een prettige spelplek voor kinderen is. Uw werkzaamheden bestaan uit het 's morgens (tijdens seizoen) nalopen van de speeltuin op achter gelaten vuil, onderhoud terrein, bijv. gras maaien enz. Onderhoud aan gebouw en speeltoestellen.

Sector: Kinderen/onderwijs/Jeugd, Sport/recreatie

Lees meer...

Conciërge

Organisatie: Openbare basisschool de Knotwilg

Omschrijving:

Ondersteunen van leerkrachten op de gebieden: kopiëren, klaarzetten meubilair, uitpakken bestellingen, koffie en thee verzorgen etc. en het ondersteunen van de directie: ontvangen bezoekers, kleine onderhoudswerkzaamheden, etc

Sector: Kinderen/onderwijs/Jeugd

Lees meer...

Handige harrie's M/V

Organisatie: Stichting Repair Café Papendrecht

Omschrijving:

Wij zoeken gemotiveerde vrijwilligers voor het repareren van fietsen, het behandelen van problemen met computers, slijpen messen, herstellen/naaien kleding. En ook handige mensen voor het herstellen van allerlei huishoudelijke apparaten. Binnen een al bestaand gezellig en goed functionerend team.

Sector: Belangen/Emancipatie, Openbare dienst-verlening, Zorg/dienst/hulpverlening

Lees meer...

TSO overblijf vrijwilliger

Organisatie: WASKO kinderopvang

Omschrijving:

Op verschillende scholen organiseert Wasko dagelijks het overblijven. Hiervoor zoeken we enthousiaste overblijfkrachten om de schoolkinderen gezellig aan tafel een boterham bij ons te laten eten. De dagen zullen in overleg afgestemd worden. Als vrijwilliger begeleid je samen met de pedagogisch medewerker de kinderen tussen de middag. Daarnaast help je de kinderen in hun ontwikkeling door hen onder andere te stimuleren in het samen spelen en delen met andere kinderen.

Sector: Kinderen/onderwijs/Jeugd

Lees meer...

Bedrijven Werver

Organisatie: Stichting ANDERS

Omschrijving:

Als Bedrijven Werver ga je in de regio op zoek naar bedrijven die partner willen worden van ANDERS en zich willen inzetten voor lokale noden. Je zoekt contact met bedrijven om vervolgens langs te gaan voor een pitch en presentatie over ANDERS en een uitdaging tot partnerschap.

Wat zijn je taken:
• Gegevens verzamelen potentiële interessante bedrijven
• Contact zoeken en afspraak maken met eigenaar van het bedrijf
• Langsgaan voor een presentatie
• De ondernemer helpen om zijn partnerschap en aanbod concreet te maken

Sector: Anders, Belangen/Emancipatie, Zorg/dienst/hulpverlening

Lees meer...

Zwembegeleiding gezocht

Organisatie: Zwemvereniging de Geul, aangepast zwemmen

Omschrijving:

U gaat deel uit maken van een groep ervaren vrijwilligers, die graag nieuwe vrijwilligers verwelkomen. U helpt kinderen met een beperking bij het behalen van een certificaat zwemvaardigheid. Als begeleider/-ster werkt u één op één met een kind om van watervrij naar een zwemcertificaat te gaan.

Sector: Zorg/dienst/hulpverlening

Lees meer...

Coördinator Respect en Hulpbereidheid

Organisatie: Rode Kruis district Zuid-Holland Zuid

Omschrijving:

Het Rode Kruis is in Nederland ingedeeld in 25 districten. Voor het districtsbestuur van Zuid-Holland Zuid (Hoeksche Waard, Dordrecht/Zwijndrecht, Alblasserwaard) zoeken we een coördinator Respect en Hulpbereidheid die op vrijwillige basis gemiddeld 4 uur per week vrij wil maken om de activiteiten in het district mede mogelijk te maken.
Wat ga je doen?
 Afdelingen stimuleren om activiteiten te ondernemen in het kader van Respect en Hulpbereidheid zoals een bijdrage te leveren aan Humanitair Oorlogsrecht op scholen of tentoonstelling “Kind onder vuur”.
 Ervoor zorgen dat hier bekendheid aan wordt gegeven i.s.m. coördinator Communicatie
 Mede organiseren van activiteiten op het gebied van Respect en Hulpbereidheid
 Is op de hoogte van in- en externe ontwikkelingen omtrent Respect en Hulpbereidheid
 Contact onderhouden met de verantwoordelijken op het gebied van Respect en Hulpbereidheid binnen de afdelingen
 Ondersteunen bestuurslid Respect en Hulpbereidheid

Sector: Minderheden/ Ont. wikkelings samenwerking, Zorg/dienst/hulpverlening

Lees meer...

Ass. begeleider projecten

Organisatie: Stichting sociale moestuin Papendrecht

Omschrijving:

Heeft u circa 1,5 dag per week beschikbaar? U vindt het leuk om met mensen om te gaan,u heeft interesse in diverse vakgebieden, zoals het begeleiden van vrijwilligers en intake gesprekken voor clienten? Dan zijn wij op zoek naar u.

Deze brede functie bevat de volgende werkzaamheden voor de projecten sociale moestuin en ZORGsaam+;
Intake bij cliënten indien zij een hulpvraag hebben,
het begeleiden en het aansturen van de vrijwilligers,
overleg met het bestuur van de stichting.

Bij de moestuin zijn het vrijwilligers waar een gesprek mee zal worden gehouden, hoe werken wij, wat voor ondersteuning, welke vergoeding ed.

Bij ZORGsaam+ gaat het om vrijwilligers en hulpvragers; wat willen zij en op wat voor manier werken wij, hoe ga je om met de cliënt etc.Van deze gesprekken dient ook een verslag gemaakt te worden om de bevindingen te overleggen met het bestuur.

Sector: Belangen/Emancipatie, Natuur/dieren/milieu, Sport/recreatie

Lees meer...

Maatschappelijke begeleiding vluchtelingen

Organisatie: VluchtelingenWerk Zuidvleugel

Omschrijving:

Vluchtelingen die in Nederland mogen blijven, verhuizen vanuit het asielzoekerscentrum naar een eigen woning. Ze moeten dan veel zaken regelen en de weg vinden in onze complexe maatschappij. VluchtelingenWerk helpt hen daarbij.   Wanneer vluchtelingen naar hun eigen woning verhuizen, komt er ontzettend veel regelwerk op hen af. Denk aan het inschrijven bij de gemeente, dokter, tandarts en een school voor de kinderen. Ook moeten zij verzekeringen afsluiten, een DigiD-code aanvragen, een inburgeringscursus regelen en op zoek naar werk of een uitkering aanvragen. Ondertussen komt veel post binnen van de gemeente, de belastingdienst en andere instanties.


Wat doen onze maatschappelijk begeleiders?

- Het begeleiden, ondersteunen en coachen van vluchtelingen tijdens hun integratie- en participatieproces.

- Je maakt een vluchteling wegwijs in de gemeente en directe woonomgeving en geeft voorlichting over de Nederlandse samenleving, instanties en wet- en regelgeving.

- Je biedt praktische ondersteuning bij vragen en problemen omtrent huisvesting, financiën, onderwijs en gezondheidszorg.

- Je begeleidt vluchtelingen bij externe contacten met diverse instanties en ondersteunt hen bij het opbouwen van een sociaal netwerk.

Sector: Belangen/Emancipatie, Minderheden/ Ont. wikkelings samenwerking

Lees meer...
61 - 70 / 113 vacatures
mensen