Red Cross Quest Held(in) in Alblasserwaard

Organisatie: Rode Kruis Alblasserwaard

Plaats: Papendrecht

Website: www.rodekruis.nl/afdeling/alblasserwaard

Omschrijving functie:

Wist je dat ruim 10.000 kinderen in de Alblasserwaard onze leerzame EHBO speurtocht voor kinderen van 7-12 jaar, de Red Cross Quest (RCQ), nog niet kennen? Dat moet anders! 
Ze missen nu het verhaal van Bram, die met zijn EHBO kennis indruk gaat maken op zijn klasgenootje Maya. Bram heeft wel een probleem, hij weet nog niks over EHBO! Wat moet hij nu, zonder de hulp van al die kinderen om zijn EHBO vaardigheden op peil te brengen?! Uiteraard gaan we zorgen dat Bram geholpen wordt door de kinderen uit Alblasserwaard. 

Je gaat de RCQ promoten bij scholen, BSO’s, scouting verenigingen, voetbalclubs en organisaties van evenementen waar veel kinderen komen. 
Natuurlijk zullen er door jouw inzet aanvragen binnenstromen voor het uitzetten van de RCQ. Je zorgt dat jouw team vrijwilligers volledig is en klaar staat om daar mee aan de slag te gaan.   


Als het moment daar is, dan zorg jij dat de materialen er staan, de contacten met de organisatie goed lopen, de vrijwilligers er zijn en weten wat ze moeten doen. Door jou is elke inzet weer een succes. 
Nadat alle kinderen Bram hebben geholpen en met hun certificaat op zak vertrekken richting huis, zorg je dat alles weer terug gaat, de organisatie tevreden is en de administratie op orde is. 


Ben jij onze RCQ Held(in) en hangt je heldenpak gemiddeld 4 uur per week ongebruikt in de kast? Trek het aan en kom aan de slag bij ons. Bram en wij, kunnen je hulp goed gebruiken. 
 

Doelstelling organisatie:

Het Rode Kruis Alblasserwaard verleent noodhulp en sociale hulp aan de inwoners van Papendrecht. Lees hieronder meer over de verschillende activiteiten van het Rode Kruis Alblasserwaard.
Eerste Hulp: eerste hulp cursussen verhogen de zelfredzaamheid van mensen. Zorg dat u ook weet wat te doen bij ongelukken. Bij grote en kleine evenementen staat het Nederlandse Rode Kruis garant voor professionele hulpverlening.
Evenementenhulpverlening: in Papendrecht kunt u ons vinden bij verschillende evenementen. Denk hierbij aan de jaarlijkse IJsbaan, Avondvierdaagse, Rabo Clubkasrun en Powerpark.
Hulp bij rampen:  de Rampenhulpverlening van het Nederlandse Rode Kruis staat paraat bij rampen en grootschalige calamiteiten.
Sociale activiteiten: met het organiseren van sociale hulpactiviteiten wil het Rode Kruis het sociale isolement van mensen doorbreken, eenzaamheid verminderen en zelfredzaamheid vergroten.

Eisen functie:

Om de functie te kunnen uitvoeren, zijn we op zoek naar een RCQ Held(in) met de kwaliteiten: netwerken, coördineren, organiseren en aansturen. Een held(in) die het leuk vindt met kinderen te werken, die houdt van aanpakken en op pad durft. 

Beschikbaarheid:

Gemiddeld vier uur per week

Sector: Openbare dienst-verlening


Reageren op vacature
mensen