Vrijwilligers gezocht voor een beetje extra gezelligheid

Organisatie: Rivas zorggroep Papendrecht

Plaats: Papendrecht

Website: www.rivas.nl

Omschrijving functie:

Voor de locatie De Wieken, in Papendrecht zijn wij op zoek naar enthousiaste, behulpzame vrijwilligers (vanaf 16 jaar) die mee willen werken aan een prettig woon- en leefklimaat van onze bewoners en cliënten. Heb je affiniteit met ouderen en ben je flexibel of op vaste tijden inzetbaar dan bent u de vrijwilliger naar wie wij op zoek zijn. 

Wat kun je bijdragen als vrijwilliger
Als vrijwilliger breng je niet professionele aandacht, maar die van een vriend of van een buurvrouw. Dat is voor de bewoners prettig. Onze bewoners kunnen niet zelf op zoek gaan naar contact met de buitenwereld, iemand om mee te kletsen, te kaarten, mee naar de markt te gaan of andere leuke dingen te doen.

Heb je wat tijd vrij om mooie ervaringen op te doen en momenten van goed contact te beleven?
Op dit moment zoeken wij specifiek naar:
•    vrijwilligers bij een dementerende woongroep waar je samen met de personeelsleden ervoor zorgt dat bewoners een fijne dag hebben. Je ondersteunt bij de maaltijden en kan helpen met de boodschappen, samen koken, of het schenken van koffie en thee;
•    voor de verschillende activiteiten en individuele begeleiding met onze bewoners.
deze vrijwilligers helpen o.a. mee aan het bieden van extra aandacht tijdens activiteiten en individuele aandacht;
•    gezelligheid bieden op verschillende tijden en dagen;

Doelstelling organisatie:

Rivaszorggroep werkt volgens Planetree-zorgconcept, waarbij belevingsgerichte zorg voorop staat. In Papendrecht staan er drie woon- zorgcentra. De Wieken De bewoners van verpleeghuis De Wieken in Papendrecht leven in kleine woongroepen van acht bewoners. In totaal wonen hier vierenzestig mensen met dementie. Hier wordt zorg geleverd volgens de principes van kleinschalige zorg. De Wieken bestaat uit twee woontorens, op beide torens zijn 4 woongroepen. De Waalburght Bewoners die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen, vinden in zorgcentrum De Waalburcht in Papendrecht hun nieuwe thuis. Hier wonen in totaal 75 bewoners. De locatie staat in het centrum van Papendrecht. Hierdoor heeft het een wijkfunctie. De Markt Bewoners die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen, vinden in zorgcentrum De Markt in Papendrecht hun nieuwe thuis. De locatie staat in het centrum van Papendrecht.

Eisen functie:

Wat verwachten wij van een vrijwilliger?
-    Representativiteit, persoonlijke verzorging, sociale vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal zijn een pre;
-    Toets over brandveiligheid deze is verplicht voor vrijwilligers die minimaal 4 uur per week aanwezig zijn;
-    Deelname aan Planetree dit duurt ongeveer een dagdeel en hiervoor wordt u automatisch uitgenodigd. Bij Planetree staat Mensgerichte zorg centraal en is de basis van ons handelen. Zorg zoals je deze voor je ouders, partner of kinderen en voor jezelf zou willen Op deze manier sluiten we bij Rivas Zorggroep de zorg aan op de wensen en behoeften van onze patiënten, cliënten, bewoners en hun betrokken familieleden en naasten.

Vacature geschikt voor:

Zie eisen en beschikbaarheid

Beschikbaarheid:

Afstemmen over de frequentie in overleg, in ochtend van 8.30 tot 13.00 uur en/of in middag van 14:00-17:00

Voorzieningen voor vrijwilligers:

Naast dat we veel aandacht geven aan onze bewoners geven we ook veel aandacht aan jou. Op verschillende manieren laten we zien dat je er bij hoort en dat we dankbaar zijn voor je bijdrage. We organiseren scholing en vieren samen met jou het vrijwilligersfeest. 
Wij bieden ook: 
•    Mogelijkheid tot aanvragen vrijwilligerspas. Hiermee krijgt u korting bij diverse instanties in Papendrecht en omgeving;
•    informatie over HACCP;
•    informatie over diverse ziektebeelden die voorkomen tijdens het vrijwilligerswerk;
•    begeleiding vanuit de Coördinator Vrijwilligers;
•    we bieden 1x per kwartaal een overleg met medevrijwilligers aan, hierbij staat meestal een thema centraal, hoort u de laatste ontwikkelingen en leert u medevrijwilligers beter kennen.
 

Sector: Verpleeg- en verzorghuizen


Reageren op vacature
mensen